A legjobb fehérneműk az őszi és téli szezonra

Minden évszak más-más ruhákat kíván meg, na de mi a helyzet a fehérneművel? Amikor az időjárás hűvösebbé válik, természetes, hogy több réteget veszünk magunkra, azonban ilyenkor egy rosszul megválasztott fehérnemű még több kellemetlen pillanatot tud okozni, mint egyébként. Miért? Mert az extra ruharétegek miatt nagyon nehéz megigazítani a fehérneműnket a nap folyamán. Éppen ezért ilyenkor még fontosabb szerepet töltenek be a kényelmes, professzionális darabok.

A Daisy Dessous most összeszedte a legjobb fehérneműket az őszi és téli szezonra, így te hasznos tudással felvértezve láthatsz neki az új darabok beszerzésének.

„Titkos” fegyver a hidegre: magas derekú alsónemű

Nem csak az alakodat formálja, de még extra védelmet is nyújt a hideggel szemben! A magas derekú bugyik segítenek lesimítani a hasat, ezáltal tökéletes alapot képeznek szűkebb, testhezálló ruhák alá is. Emellett extra védelmet nyújtanak a hideg ellen, hiszen nagyobb felületet fednek le, ezáltal pedig a derekad is védett marad. Az anyagválasztás ebben az esetben fontos: a puha pamut vagy a minőségi mikroszálas bugyik különösen jó szolgálatot tesznek a hűvösebb napokon.

Az ördög a részletekben rejlik

Ha az őszi és téli szezonra szeretnél beújítani néhány új melltartót, akkor fontos, hogy figyelj a részletekre. Egy extra kedvező árú fast fashion darab ugyan jó ötletnek tűnhet elsőre, azonban ha nem szeretnél a munkahelyeden egy kényelmetlen darabban feszengeni, vagy esetleg -5℃ fokban megpróbálni felrángatni a melltartód pántját az eredeti helyére, akkor jobb, ha bizonyos szempontokat figyelembe veszel. Íme néhány:

  • Szélesebb vállpántok: ezek nem csak a jobb teherelosztásban és tartásban segítenek, de a bőrödhöz is gyengédebbek, hiszen a vékonyabb pántokkal szemben nem mélyednek bele a bőrödbe. A Daisy Dessous-nál például kiemelt figyelmet fordítunk az ilyen aprónak tűnő részletekre, és mindig az adott mérethez és szabáshoz tervezzük a pántot.
  • Légáteresztő kosár: elsőre nem is gondolnánk, de a légáteresztő kosárral rendelkező melltartók ilyenkor is jó szolgálatot tesznek. Ennek pedig a legfőbb oka az, hogy ilyenkor nagy „hőváltozásnak” vagyunk kitéve. Sokszor a kinti fagyos hidegből a benti 25℃ fokos melegbe csöppenünk, és mi más is történne ilyenkor, minthogy elkezdünk izzadni. Ilyenkor egy légáteresztő melltartó életmentő lehet.
  • Prémium kategóriás darabok: egy jó minőségű melltartó nem fog cserben hagyni, így nem kell majd amiatt aggódnod, hogy hogyan igazítsd a helyére a 4 réteg ruha alatt megbújó melltartódat. A professzionális kosárkialakítás ráadásul nagyobb kényelmet és lényegével jobb tartást eredményez, mint egy párezer forintos darab. Nem beszélve a tartósságról.

A réteges öltözködés jolly joker-e: kombiné

A kombinék az őszi-téli időszakban igazi szövetségeseink lehetnek. Noha régebben inkább az idősebb generáció tagjai viselték, napjainkban a virágkorát éli ez a praktikus darab. A kombiné ugyanis kettős funkcióval rendelkezik: egyrészt segít lesimítani a test vonalát, így a ruhák szebben állnak rajtunk, másrészt pedig extra rétegként is szolgál, ami megvéd a hidegtől.

Az őszi-téli hónapokban gyakran viselünk vastagabb ruhákat, például kötött pulóvereket vagy vastagabb anyagú nadrágokat, szoknyákat. A kombiné segít abban, hogy a ruházat ne tapadjon a bőrünkhöz, és elkerüljük a statikus feltöltődést, amely sokszor kellemetlen érzést okozhat. Ráadásul egy nagyobb lyukakkal rendelkező kötött pulcsi alá szinte nélkülözhetetlen egy kombiné, amely elfedi a melltartónkat, és gondoskodik a plusz rétegről.

Az anyagválasztás itt is kulcsfontosságú: a szatén vagy a mikroszálas anyag kitűnő választás, hiszen gyengéd a bőrhöz, és kényelmes, elegáns érzetet biztosít.

Praktikus tippek a fehérnemű vásárláshoz

  • Válassz átgondoltan anyagokat: a vastagabb, puha anyagok, mint a pamut vagy a mikroszálas textíliák, extra komfortot biztosítanak a hideg napokon.
  • Figyelj a rétegezésre: ahogy azt fentebb is említettük, a kombinék és a magas derekú alsóneműk kiváló alaprétegek.
  • Tartsd szem előtt a kényelmet: válassz szélesebb pántú, pontosan illeszkedő melltartókat, amelyek akár egy hosszú, fárasztó munkanap során is a helyükön maradnak.
  • Válassz bátran díszes darabokat az ünnepekre: ne feledkezz meg az ünnepi fehérneműkről sem, hiszen ezzel még inkább fokozhatod az ünnepi hangulatot. Olvasd el korábbi bejegyzésünket a témában: Karácsonyi hangulat a ruha alatt is: a legjobb fehérneműk az ünnepekre.

Új kollekciónk

Fürdőruha kollekció 2024

Új

DAISY DESSOUS Fehérnemű gyártó

Nincs a közeledben üzlet? Nem gond!

Vásárold meg a webshopunkból!